2021 İçin Tahmin Ettiğimiz Yeni Seyahat Trendleri


Seyahat planlarımız söz konusu olduğunda 2020'nin soru işaretlerinden başka bir şey getirmediğini söylemek doğru olur. Peki 2021 için seyahat trendleri neye benziyor? ! Eh, bazı sınırlar yavaşça açılmaya başladığında, nihayet bir sonraki maceramızın nerede, ne zaman ve NASIL gerçekleşeceğini önceden düşünmeye başlamanın zamanı geldi. 

‘Normale dönmek' veya 'her zamanki gibi çalışmaya devam etmek' yerine, hepimiz değişimi hissediyoruz, yeni normale kendimizi adapte ediyor uz. Turizm ve gezi anlayışı da bu değişimden nasibini almış durumda. Eskiden olduğu gibi kitle turizmi yerine elimizden geldiğince kalabalıktan kaçıp doğaya dönmek istiyoruz. Diğer bir deyişle, geleceğin seyahat trendlerinin stilden çok özü var.

Sizler için tahmin ettiğimiz yeni seyahat trendleri aşağıdaki gibi;




  1. 1. Doğa Turizmi

Daha önce az gidilmiş herkes tarafından bilinmeyen ve doğa ile iç içe olan noktalar 2021 yılı için gezginlerin seyahat trendleri arasında. Bunları dağ evleri, ıssız koylar, milli parklar ve doğada yaşam olarak sıralayabiliriz.




  1. 2. Yavaş seyahat

Bunca zaman karantinada kalıp düşünürken, daha yavaş ilerlediğimizde hayatın daha iyi olduğunu fark ettik. 1 haftaya sıkıştırılmış 5 ülke gezileri yerine daha uzun sürecek seyahatler 2, 3 ve 4 haftalık maceralar daha çok tercih edilecek gibi duruyor. Yol gezileri ve konaklama gibi daha yavaş, kendi kendine rehberli tatillere doğru genel bir geçiş bulunmaktadır.




  1. 3. Yerel toplulukları ilk sıraya koyan anlamlı seyahat

2021'deki tüm seyahat trendleri arasında bizim favorimiz bu. Topluluğumuzda, daha anlamlı seyahat deneyimleri için bir açlık gördük - diğer kültürlerle gerçekten iç içe olan, zor zamanlarda yerel toplulukları destekleyen ve dünyanın dışında tutulan tüm yerleri hayata geçiren deneyimler. Booking.com uzmanları, "Bilgi yeni para birimi haline geldi ve seyahat ederken iyilik için bir güç olmak yeni hatıra haline geldi" diyor. İnsan odaklı yerel deneyimlerimiz hakkında daha fazla bilgiyi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.




  1. 4. Sürdürülebilir yolculuklar

Booking.com'un 2020 Sürdürülebilir Seyahat Raporu , küresel gezginlerin% 82'sinin sürdürülebilir seyahatin kendileri için önemli olduğunu düşündüğünü ve yarıdan fazlasının eko-konaklama ve tekrar seyahat edebildiğimizde daha çevreci ulaşım gibi daha sürdürülebilir seçeneklere öncelik verdiğini ortaya koydu. Gezginlerin% 68'i, seyahate harcadıkları paranın yerel topluma geri dönmesini istiyor.




  1. 5. İleriye dönük planlama

Hepimiz bu yıl iptal edilen kaçamaklar ve kara uçuşlarının hayal kırıklığına uğramak zorunda kaldık, bu nedenle topluluğumuzda daha ileriye, zamanların biraz daha belirsiz olduğu zamanlara kadar planlama yapma eğilimi gördük. 2020'nin çoğunun bizden alındığı göz önüne alındığında, gezginlerimizin 2021'i büyük maceralarla dolu bir yıl yapmak istemeleri mantıklı geliyor. Büyük hayaller kuruyoruz ve dünya yeniden açıldığında buna hazır olacağız.




  1. 6. Şehirden kaçış

Birçoğumuz bu dönemde evimizde kilitli kaldık, taş duvarlar arasında doğadan uzak kaldık. Bu yüzden birçok yolcumuzun doğaya dönmek için sabırsızlanmasına şaşırmamak lazım. Önümüzdeki yıllar için en önemli trend, şehir merkezinden uzaklaşmak ve dünyanın görkemli milli parklarını keşfetmek, kendimizi sosyal olarak kalabalıklardan uzaklaşma ve bağlantımızı koparma fırsatı sunacak. Telefonlarımız çekmeyebilir ama bu yıl ekranlara bakmaktan doyduğumuzu söylemek doğru olacaktır. Yıldızlar, gökyüzü, adalar ve gerçek müthiş manzaralar bunu telafi etmekten daha fazlasını yapacak.




  1. 7. Gerçek bağlantı

Sosyal medya etkileşimleri devam edecek olsa da, % 52'niz küçük gruplar tercih ederek yeni insanlarla tanışmak için seyahat etmek istediğinizi söyledi. Virüs bize küresel bir topluluk olarak birbirimize ne kadar bağlı olduğumuzu kesinlikle hatırlattı. Ne de olsa, seyahat hikayelerimizi gerçekten şekillendiren yol boyunca tanıştığımız insanlar oluyor.




  1. 8. Kano, yürüyüş ve açık hava maceraları

Özellikle kendi ülkemizde yerel olarak seyahat ederken aktif maceralara her zamankinden daha fazla öncelik verildiğini gördük. 2021 seyahat trendleri, geniş açık alanlar, temiz hava ve masmavi sular için can attığımızı görüyor, bu nedenle doğal cennetler daha da popüler olacak.




  1. 9. Güven ve esneklik

Covid-19'un neden olduğu belirsizliğin ardından, gezginler güvenebilecekleri planları ve markaları daha fazla arıyor. Bu nedenle, daha fazla seyahat markası 'Güvenle Rezervasyon Yap' garantisi, depozitoları diğer seyahatlere aktarma ve fikrinizi son dakikada daha fazla değiştirme olanağı sunuyor. Politikalarımız hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.




  1. 10. Ama her şeyden önce, TEKRAR SEYAHAT EDECEĞİZ

Devam eden belirsiz zamanlara rağmen, seyahat endüstrisinin her zamankinden daha güçlü ve daha iyiye döneceğini biliyoruz ve gezginler de öyle! Şimdilik tek yapabileceğimiz, daha iyi gezginler olmaya ve seyahatimizi önemli hale getirmeye odaklanmak.