Dünyanın tek başına seyahat edilecek en iyi noktaları



Burada savunacağımız bir şey varsa, o da dünyayı olabildiğince çok keşfetmek. Dünyayı gezmeyi seviyoruz ve herkesin bunu en az bir kez yalnız yapmanızı tavsiye ediyoruz! Tek başına seyahat hayatın en büyük zevklerinden biri. Kendi başınıza yola çıkmak ürkütücü olabilir, ancak sizi en iyi seyahat destinasyonlarından bazılarına rehberlerimiz eşliğinde keşfe davet ediyoruz :) 




1. Vancouver, Kanada


Kanada, sıcakkanlı bölge halkı, güzel manzarası ve gelişen turizm endüstrisiyle ülke, yalnız seyahat edenler için mükemmeldir.

Kanada gezinize açık hava etkinlikleri, geniş parkları ve canlı şehir manzaraları ile tanınan Vancouver şehrini ziyaret ederek başlayın. Haritanızı açıp rahatlıkla bisiklet sürüp yürüyerek keşfe çıkabileceğiniz bir şehir. Vancouver ayrıca parlak mavi buzul gölleri, yükselen çam ağaçları ormanları ve tadını çıkarabileceğiniz epik aktiviteler ile Kanada’nın doğal güzelliğine açılan bir kapı görevi görür.



2. Reykjavík, İzlanda


İzlanda birçok listesinin başında yer alıyor, ancak arkadaşlarınız bu muhteşem noktayı ziyaret etmek istemiyorsa, kendi başınıza gidin! İzlanda, doğa harikaları arayan yalnız gezginler için mükemmeldir.

Harpa Konser Salonu, Eski Liman, Laugavegur Caddesi ve Hallgrimskirkja kilisesi gibi turistik yerlerle şehrin en iyi yerlerini deneyimlemek için Reykjavik'e gidin. Ünlü Strokkur şofbenini, Thingvellir Ulusal Parkı'nı ve Gullfoss şelalesini görmek için Golden Circle yolunu kullanarak bir günlük geziyle başkentten çıkın. Ekim'den Şubat'a kadar giderseniz ve şansınız varsa, Kuzey Işıklarını Reykjavík şehir merkezinden veya çevredeki herhangi bir köyden bile görebilirsiniz.



3. Queenstown, Yeni Zelanda


Yeni Zelanda, dünyanın en güzel ülkelerinden biri olmasının yanı sıra (elbette) en güvenli tek başına seyahat destinasyonlarından biri olarak bilinir. Yeni Zelanda’ya yalnız seyahat ediyorsanız, Queenstown'a gitmelisiniz.

Enerjik köy, ben Lomond Pisti, AJ Hackett Bungee Jump veya Shotover Jet gibi deneyimleri yaşamak isteyen kasabayı dolduran turistler için aksiyonun evi. Küçük köy, tur şirketleri ve sokakları dolduran çok sayıda pansiyonla yalnız gezginler için mükemmeldir ve günlerinizi dolduracak konaklama ve aktivite bulmayı kolaylaştırır. Ayrıca keşfedilecek Milford Sound, Wanaka Gölü ve Aspiring Dağı Milli Parkı gibi yakındaki turistik yerleri ile daha uzun günlük geziler veya hafta sonları için mükemmel bir başlangıç noktasıdır.



4. Amsterdam, Hollanda


Özgürlükler şehri dünyaca ünlü turistik yerleri ile Amsterdam, yalnız seyahatlerinize başlamak için mükemmel bir yerdir. Şehir eğlencelidir, tarih ve kültür açısından zengindir ve dinlenmek için güzel kanallara sahiptir.

Van Gogh Müzesi, Rijksmuseum, Anne Frank Müzesi veya Stedelijk Modern Sanat Müzesi'ni ziyaret edin. 7 milyondan fazla lale soğanı bulunan bir bahçe olan Keukenhof'a bisikletle gidin ya da bölgedeki birçok peynir dükkanında yerel lezzetleri tadarak bir gün geçirin, ve elbette ünlü Red Light District'e de bir göz atmanız gerekecek.



5. Santiago, Şili


Santiago, meraklı turistler için destansı bir tek başına seyahat noktasıdır! Santiago, Santa Lucia Hall ve Plaza de Armas gibi uzaktaki Andes Dağları'nın doğal güzelliğine karşı şehir manzaraları sunuyor. Güney Amerika şehri, temiz, bisikletle veya yürüyerek gezilmesi kolay ve yalnız gezginlerin ziyaret etmesi için son derece güvenli bir yer olarak bilinir - ve tek başına ziyaret etmek, kendinizi şehre gerçekten kaptırmanız için size bolca zaman verecektir.



6. Kuzey Bölgesi, Avustralya


Bu inanılmaz bölgede tek bir yer seçemedik, bu yüzden tüm bölgeyi seçtik. Kakadu'nun kıyı ovalarından Uluru'nun görkemli manzarasına, dalgalanan şelalelere ve Litchfield Ulusal Parkı'nın yüzme deliklerine kadar, Avustralya’da macera sizi bekliyor. Gelişen turizm endüstrisi ve her zaman size tavsiyelerde bulunmaya istekli sıcakkanlı yerel halkla, tek başına seyahat etmek için muazzam güvenli bir yer.



7. Kyoto, Japonya


Yalnız gezginler dünyanın her yerinden Japonya'ya akın ediyor ve bunun da iyi bir nedeni var. Tokyo gibi şehirler oldukça heyecan vericidir ve Miyagi gibi iller doğal güzellikleri ve gür yeşillikleriyle tanınırlar, ancak Kyoto'nun ilk kez gelen bir ziyaretçi için her iki dünyanın da en iyisini sunduğunu düşünüyoruz.

Kyoto, kibar ve sıcakkanlı halkı, yürüyüş için kolay gezilen sokakları ve mükemmel toplu taşıma araçlarıyla ziyaretçiler için en güvenli şehirlerden biri olarak bilinir. Artı, görülecek destansı manzaralarla dolu. Tarihi Budist tapınağı Kinkaku-ji'yi, Şinto tapınağı Fushimi Inari-Taisha'yı ve Gion'daki ünlü geyşa mahallesini ziyaret edin.



8. Lizbon, Portekiz


Lizbon'un arnavut kaldırımlı sokaklarına ayak bastığınızda çarpıcı renkli binaları, tarihi mimarisi ile büyülenecek, asla geri dönmek istemeyeceksiniz. Artı, tüm zamanınızı Pastéis de Nata (Portekiz Turtaları) yiyerek geçirebilirsiniz.



9. Singapur


Singapur, yalnız gezginlerin kendi içine çekilmeleri için mükemmel bir yerdir. Maxwell Road ve Newton Food Center gibi Hawker yemek merkezlerinde karnınızı doyurun ve tabii ki ikonik Marina Bay Sands Otel ve Bahçesi’ni incelemeniz gerekecek.



10. Dublin, İrlanda


İrlanda, yalnız gezginler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Dublin ülkenin en iknoik şehridir. Şehirde gezinmek kolaydır ve nispeten küçüktür, bu da kendinizi kolayca kendi rehberliğinizde bir yürüyüş turuna çıkarabileceğiniz anlamına gelir. Dublin Ulusal Galerisi, Trinity Koleji, Dublin Kalesi ve Kilmainham Gaol gibi turistik yerlere giderek bu harika şehrin tarihini yaşayın. Ya da St Stephen Green veya Guinness Storehouse'da rahatlayın.



11. Edinburgh, İskoçya


Bir başka tarihi şehir olan Edinburgh'un Arnavut kaldırımlı sokakları yalnız gezginler için mükemmeldir. Edinburgh Kalesi, Holyroodhouse Sarayı, St Giles Katedrali ve İskoçya Ulusal Müzesi gibi sayısız turistik mekâna sahiptir. Arthur's Peak, doğaya bir kaçış ve şehrin inanılmaz manzaralarını sunarken, Royal Mile (şehrin ana caddesi) eğlenmek için mağazalar, barlar ve yemek mekânlarıyla doludur. Bu heyecanlı şehirde kendi başınıza sıkılmayacaksınız.



12. Marakeş, Fas


Fas'ı nihai tek başına seyahat noktası olarak düşünmeseniz de, Marakeş şehri inanılmaz derecede popüler bir turizm merkezidir ve yoğun atmosfer sizi zaman zaman bunalmış hissettirse de, yalnız seyahat edenler için tamamen güvenli kabul edilir. Medine'nin renkli pazar tezgahlarından, enfes riyadların güzel havuzlarına kadar, bu canlı şehirde sevilecek çok şey var.