UKRAYNA İÇİN COVID 19 YENİ SEYAHAT PROSEDÜRLERİ


Türkiye’nin yeniden yeşil bölge olarak tanımlanmasından sonra T.C. Kiev Büyükelçiliği Ukrayna’ya seyahat edecek Türk vatandaşları için bir açıklama yaptı.

Ukrayna makamlarınca Covid-19’un yaygınlığına göre ülkeler kırmızı veya yeşil kategoriye alınmaktadır.

21.12.2020 tarihinde kırmızı listeye geçen ülkemiz, 15 Ocak itibarıyla yeniden yeşil listeye geçmiştir. Buna göre, vatandaşlarımızın Ukrayna’ya girişte karantinaya girmemek için PCR testi ibraz etme zorunluluğu kalkmış olup, girişte sigorta ibrazı mecburiyeti sürmektedir.

Ukrayna’ya girmek isteyen yabancı uyrukluların, Ukrayna’da kayıtlı olan bir sigorta şirketi veya Ukrayna’da temsilciliği bulunan / Ukrayna’daki şirketlerle bir anlaşma çerçevesinde ilişkileri bulunan yabancı bir sigorta şirketince düzenlenmiş, Covid-19 tedavi masraflarını kapsayan, Ukrayna’da kalış süresince geçerli sigorta poliçesine sahip olmaları gerekmektedir.


Yolcularımızın yapması gerekenler:

Yolcuların uçuş öncesi Android veya iOS platformlarından ‘ACT AT HOME’ uygulamasını indirmesi gerekmektedir.

Talep edilen sağlık sigortası KBP, LWO ve HRK istasyonlarına varışta ücret karşılığı alınabilecektir.

Bu sağlık sigortası IEV ve OZH istasyonlarına varışta alınamamaktadır.

Ayrıca misafirler https://visitukraine.today/ web sitesi üzerinden de sigortalarını alabileceklerdir.


Türkiye’ye seyahat:

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan kurallara istinaden, Türkiye’ye gerçekleştirilecek seyahatler için bazı kurallar uygulanmaktadır. Tüm yolcularımızın yasa gereği aşağıdaki kurallara uyması zorunlu olduğundan, sizleri seyahatinizden önce bu kurallar hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

30 Aralık 2020 itibariyle, Türkiye'ye gelen 6 yaş ve üzeri yolcuların (denizci, transit yolcu hariç) planlanan kalkış saatinden önceki 72 saat içerisinde numune vererek alacakları negatif PCR test (nükleik asit testi olmalıdır) belgelerini uçuştan önce ibraz etmeleri gerekmektedir.

Yolcularımız Türkiye varışlı uçuşlarında “yolcu bilgi formu” dolduracaktır.


19 Aralık 2020'den itibaren tüm Ukrayna'da yeni kısıtlamalar uygulanmaktadır.


Yeni kısıtlamalarla neler yasak?

Halka açık yemek işletmelerinde ve eğlence tesislerinde bayram etkinlikleri, ziyafetler, ustalık sınıfları, halka açık etkinlikler düzenlemek.

10 m2'de 1'den fazla ziyaretçi varsa müze, sergi, galerilerde ziyaretçi kabulü.

Halka açık yemek işletmelerinin 22:00 - 07:00 saatleri arasında işletilmesi (paket siparişlerin teslimi hariç). Saat 22:00'den sonra ödeme işlemleri yasaktır.

Her 5 metrekarede 1'den fazla kişinin bulunması şartıyla dini etkinliklerin kapalı alanlarda yapılması; dini etkinlikler açık havada mevcut olanlar arasında 1,5 metre fiziksel mesafeyi koruma şartını tutmuyor.



Yürürlükte olan kısıtlamalar (yasak olan):

Ulaşım ve halka açık yerlerde maskesiz kalmak, ayrıca belgesiz dışarıda kalmak.

Gözlem yerinin izinsiz ayrılması.

Kitlesel kültür (konserler dahil), spor, sosyal, reklamcılık ve 20'den fazla kişinin katıldığı ve katılımcılar arasında 1,5 metre fiziksel mesafeyi korumayan diğer faaliyetlerin gerçekleştirilmesi.

Salon başına %50'den fazla doluluk oranına sahip sinema ve kültür tesislerinin işletilmesi.

Yolcu taşımacılığında koltuk sayısından daha fazla yolcu taşınması (metro hariç).

Diskoların, gece kulüplerinin ve halka açık yemek işletmelerinin işletilmesi çalışmaları.

Masalar arasında 2 metrelik fiziksel mesafenin korunması ve bir masaya maksimum 4 kişi yerleştirilmesi talebine uymamak.

Çalışanlara maske verilmeyen, müşteriler arasındaki 1,5 metrelik mesafeye işaret uygulanmayan ve kişisel koruyucu ekipmanı uygun şekilde giymeyen ziyaretçilerin yaptığı işlerde.

Mevcut bir sigorta poliçesi olmadan yabancılar için sınırı geçmek (bazı istisnalar dışında).


Mevcut prosedürlerle ilgili her türlü gelişme veya güncelleme, resmiyet kazanır kazanmaz paylaşılacaktır.


Hepinize sağlıklı bir 2021 dileriz.


Saygılarımızla.