VIETNAM İÇİN COVID 19 YENİ SEYAHAT PROSEDÜRLERİ


Vietnam hükümeti, 1 Şubat'ta resmi olarak COVID-19'u salgın ilan etti ve yetkililer virüsü kontrol altına almak için hızlı ve katı önlemler almaya başlamıştır.


Vietnam'a seyahat etmeyi planlayanlar için, şu anda yürürlükte olan en son kısıtlamaları aşağıda derledik;


Vietnam Sağlık Bakanlığ son verilerine göre, toplam 2.329 COVID-19 vakasının ve etkilenen hastaların 1.580'inin iyileştiğini ve hastanelerden taburcu edildiğini bildirmiş durumda. En son bulaşma vakalarının Hai Duong, Hanoi ve Quang Ninh'den olduğu bildirilmiştir. Ancak bu yeni dalgalar da yavaş yavaş kontrol altına alınmıştır.


-Vietnam, 22 Mart 2020'den bu yana, COVID-19'un yayılmasını sınırlamak için bir sonraki duyuruya kadar tüm yabancıların girişini askıya aldı. Önlem, Başbakan Nguyen Xuan Phuc uyarınca diplomatlar, yetkililer, yabancı yatırımcılar, uzmanlar ve kalifiye işçiler için geçerli olmayacak.


-Hanoi, Ho Chi Minh City ve Khanh Hoa gibi çeşitli şehir ve iller, Hai Duong ve Quang Ninh illerindeki son salgınlar ışığında, etkilenen virüs bulaşan bölgelerden gelenler için zorunlu 14 günlük merkezi karantina uygulanmış durumda.


-Yetkililer, Hanoi ve Ho Chi Minh City'deki barların, gece kulüplerinin, sinema salonlarının ve karaoke salonlarının kapatılmasını emrederken, büyük toplanmalar bir sonraki duyuruya kadar yasaklandı.


-Quang Ninh ve Hai Duong eyaletleri toplu ve yolcu taşımacılığını askıya alırken, bir sonraki duyuruya kadar tüm Hai Duong eyaletinde sosyal mesafe önlemleri uygulandı.


-Quang Ninh eyaletindeki Van Don Uluslararası Havaalanı'ndaki operasyonlar da bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.


-Vietnam Göçmenlik Bürosu, 1 Mart'tan bu yana ülkeye vize muafiyet programları, e-vizeler veya turist vizeleri ile giriş yapan yabancılar için 31 Mart 2021'e kadar otomatik vize uzatmalarını duyurdu. Önlem herhangi bir ceza ve evrak olmadan 31 Mart 2021’e kadar ülkeyi terk edebilmeleri için, 1 Mart'tan beri Vietnam'a giriş yapanlar için geçerlidir.


-Vietnam'ın yerel olarak üretilen COVID-19 aşısının insan denemeleri, 17 Aralık'ta Hanoi'de 60 gönüllü ile başladı.


-Vietnam ve Japonya, 1 Kasım'dan itibaren iş adamları ve yetkililer için kısa süreli ziyaretler için zorunlu karantinayı kaldırmayı kabul etti. Ancak, bu, testler ve tıbbi gözetim dahil olmak üzere katı sağlık protokollerine göre yapılacaktır. Protokollerin ve prosedürlerin ayrıntıları henüz açıklanmadı.


-Hükümet 15 Eylül'de 330 / TB-VPCP Bildirimini yayınlayarak Vietnamlı taşıyıcıların altı ülkeyle uluslararası hava yollarına devam etmesine izin verdi - bunlar Guangzhou (Çin), Tokyo (Japonya), Seul (Güney Kore), Taipei (Tayvan), Phnom Penh (Kamboçya) ve Vientiane (Laos). Ancak, gelen yolcuların ayrılmadan üç gün önce negatif bir RT-PCR testi sunmaları ve Vietnam'a vardıklarında tekrar test etmeleri gerekecektir. Bununla birlikte, ticari uçuşlar, hükümet yetkililerinden gelecek talimatlar beklendiğinden henüz devam etmiyor.


-Yabancı çalışanların şirketin fabrikasında, şirket merkezinde veya belirlenmiş bir otelde / tesiste karantinaya alınmasına izin verilecektir. Ek olarak, iki kez negatif test ederlerse, yerel sağlık yetkililerine göre serbest bırakılabilir ve konutlarında veya şirket merkezinde kendi kendine karantina alabilirler.


-Vietnam Havayolları 19 Eylül'de Japonya'ya tek yönlü uçuşlara başlarken, taşıyıcılar yetkililerden resmi onay aldıktan sonra hava yolları için belirli tarifeler yayınlayacak.


-31 Ağustos'ta Sağlık Bakanlığı, 14 günden az süren kısa iş gezilerinde yabancı uzmanlar, yatırımcılar, yöneticiler ve diplomatlar için zorunlu 14 günlük karantinayı kaldırdı. Bununla birlikte, diğer tüm sağlık önlemlerine uymalı ve planlanan seyahat programlarını takip etmelidirler. 14 gün sonra Vietnam'da kalmak isterlerse, virüs için negatif test etmeleri şartıyla bunu karantinaya almadan yapabilirler.


-Vietnam yetkilileri, 1 Eylül'den itibaren Vietnam'a giren herkes için karantina ücreti talep edecek. Ancak, Vietnam vatandaşlarının pandemiye yakalanmaları durumunda tıbbi tedavileri devlet bütçesinden karşılanacak. Yabancı uyrukluların kendi tıbbi tedavileri için ödeme yapması gerekmektedir. Devlet karantina tesislerinde kalmayı tercih eden uluslararası gelenlerin günlük en az 120.000 VND (5 ABD $) ödemeleri gerekmektedir.


-Vietnam'a girmek isteyen yabancı çalışanlar, gerekli evrakların alınmasına yardımcı olabilecek ve Vietnam'a vardıklarında zorunlu 14 günlük karantina için hazırlanacak bir sponsora sahip olduklarından emin olmalıdır.


-Vietnam, 1 Temmuz 2020'den itibaren 79 / NQ-CP Kararı uyarınca 80 ülkenin vatandaşlarına e-vize verecek. olumlu bir işaret olsa da, Vietnam'ın sınırları salgın nedeniyle yabancı ziyaretçilere kapalı kaldı ve hükümet, sınırların ne zaman yeniden açılacağına dair resmi bir açıklama yapmadı.


-Vietnam Göçmenlik Dairesi 18 Mayıs'ta ülkeye vize muafiyet programları, e-vizeler veya turist vizeleri ile 1 Mart'tan bu yana giriş yapan yabancılar için 30 Haziran'a kadar otomatik vize uzatmalarını duyurdu.


-Geçici oturma izni olanlar da dahil olmak üzere 1 Mart'tan önce ülkeye giriş yapan yabancılar da 30 Eylül'e kadar uzatma hakkına sahip olacak, ancak sağlık beyannameleri ve büyükelçiliklerden alınan resmi belgeler gibi belgeleri kanıtlamaları gerekiyor. Yardım için, başvuru sahipleri 0243.9387320 numaralı göçmenlik yardım hattını arayabilirler.


-Vietnam, çoğu işletmenin faaliyetlerine devam etmesiyle 23 Nisan'da sosyal izolasyon önlemlerini kaldırdı. Bununla birlikte, yüz maskeleri takma ve katı hijyen standartlarına uyma gibi önlemler devam etmekte.


-15 Mart öğleden sonra 12: 00'den itibaren, Vietnam tüm vizeleri askıya aldı ve İngiltere ile 26 Schengen ülkesinden gelen yolcuların girişine izin vermemiştir; Bu, son 14 gün içinde bu ülkeleri ziyaret eden veya bu ülkelerden geçiş yapan yolcuları kapsamaktadır ve 30 gün boyunca geçerli olmaktadır.


-Buna ek olarak Vietnam, resmi veya diplomatik seyahatler dışındaki tüm yabancı uyruklular için varışta vizeyi askıya aldı. Şu anda Vietnam'a girmek için vizeye sahip olanların taramalardan geçmesi gerekecek ve ülkeye girerken karantinaya alınabilirler.


-7 Mart'tan itibaren, Vietnam'a gelen tüm yolcuların varışta bir sağlık beyanı sunmaları gerekecektir. Yolcular bu beyanı havalimanında doldurabilir veya bu bağlantı aracılığıyla online olarak gönderebilirler


-Salgın semptomları olduğu değerlendirilenler, izolasyon için belirlenmiş sağlık tesislerine nakledilmektedir.


-Resmi veya diplomatik görevliler dışında, Çin anakarasına seyahat geçmişi olan yolculara geçici bir yasak bulunmaktadır.


-Ayrıca, pasaportlarında herhangi bir Çin vize geçmişine sahiplerse, Vietnam'a daha uzak sınır geçişlerinde bulunan yolcuların girişleri reddedilmekte ve seyahat gerekiyorsa, ana sınır giriş-çıkış noktalarını kullanılması gerekmektedir.


-Güney Koreli ve İtalyan vatandaşlarının yanı sıra bu ülkelerdeki etnik Vietnamlılar için vizesiz seyahat askıya alındı. Ayrıca, son 14 gün içinde Güney Kore'den Daegu ve Gyeongsangbuk'tan gelen veya geçiş yapan yolcuların girişine izin verilmeyecektir.


-Ayrıca, 9 Mart'tan itibaren sekiz ülke için vizesiz seyahat askıya alındı: Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Norveç, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık.


-Çin'den Vietnam'a girmesine izin verilenlerin yanı sıra Güney Kore, İran ve İtalya'dan gelen yolcuların girişte 14 günlük karantinaya girmeleri gerekiyor.


-Uçuşlar ve yolcu trenlerinin yanı sıra Çin anakarasına çeşitli sınır geçişleri askıya alındı.


-Tüm Vietnam taşıyıcıları Güney Kore'ye uçuşları askıya alırken, diğer yabancı havayolları Vietnam ile Güney Kore arasındaki uçuşların sayısını önemli ölçüde azalttı.


-Yolcular için menşe ülkelerine döndüklerinde, giriş kısıtlamaları ve karantina dahil olmak üzere ek kısıtlamalar mümkündür


Mevcut prosedürlerle ilgili her türlü gelişme veya güncelleme, resmiyet kazanır kazanmaz paylaşılacaktır.


Hepinize sağlıklı bir 2021 dileriz.


Saygılarımızla.